ομελέτα με σπαράγγια, κολοκύθι και σπανάκι

Φτιάχνουμε ομελέτα με σπαράγγια, σπανάκι και κολοκύθι. Τρία ιδιαίτερα σε γεύση λαχανικά αναβαθμίζουν μια ομελέτα από πρόχειρο γεύμα σε εντυπωσιακό πιάτο.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • Ένα ματσάκι πράσινα σπαράγγια
  • 2 μικρά κολοκύθια
  • Φρέσκα φύλλα απο baby σπανάκι
  • Παρμεζάνα
  • Παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Ζεματίζουμε τα σπαράγγια σε καυτό νερό για 5-6 λεπτά
  • Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους
  • Αφαιρούμε τα σπαράγγια απο το τηγάνι
  • Με μαντολίνο ή έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ( σχεδόν διάφανες ) φέτες , τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 περίπου λεπτό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το τριμμένο σκόρδο
  • Αφαιρούμε απο το τηγάνι τα κολοκύθια
  • Χτυπάμε 3 αυγά με θαλασσινό αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε με τη σειρά τους στο τηγάνι
  • Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Βάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο , προσθέτουμε τα φρέσκα φύλλα από σπανάκι , τα σπαράγγια και τις κορδέλες από τα κολοκυθάκια μας. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγη ακόμα παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s