Τα ρεβύθια έχουν την τιμητική τους! Ο καιρός χειμώνιασε και επιβάλλει μία αχνιστή, νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή με όσπρια.
Η ιδέα, από την παραδοσιακή ρεβυθάδα Σίφνου. H συνταγή στα μέτρα μας, τροποποιημένη και απλούστερη από μας.

Χρειαστήκαμε :
- ½ κιλό ρεβύθια τα οποία ναι μεν βράζουμε καλά, αλλά όχι τόσο ώστε να χυλώσουν.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεπαστό σκεύος μαζί με το ζουμί τους και προσθέτουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε μια χούφτα άνηθο.
- 400 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο και καλά στημένο με το χέρι.
- Ξύσμα από ένα λεμόνι .
- Αλάτι , πιπέρι.
- Ελαιόλαδο περίπου ½ ποτήρι του νερού.
- Πριν τα βγάλουμε από το φούρνο (περίπου 10 λεπτά), προσθέτουμε από πάνω 250γρ. ανθότυρο ( προαιρετικά)
- Τα ψήνουμε με κλειστή τη γάστρα στους 160- 180ο C για περίπου 5 ώρες
Καλή απόλαυση!
