Ρεβυθάδα με σπανάκι

Τα ρεβύθια έχουν την τιμητική τους! Ο καιρός χειμώνιασε και επιβάλλει μία αχνιστή, νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή με όσπρια.

Η ιδέα, από την παραδοσιακή ρεβυθάδα Σίφνου. H συνταγή στα μέτρα μας, τροποποιημένη και απλούστερη από μας.

Χρειαστήκαμε :

  • ½ κιλό ρεβύθια τα οποία ναι μεν βράζουμε καλά, αλλά όχι τόσο ώστε να χυλώσουν.
  •  Στη συνέχεια τα βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεπαστό σκεύος μαζί με το ζουμί τους και προσθέτουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
  •  Προσθέτουμε μια χούφτα άνηθο.
  •  400 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο και καλά στημένο με το χέρι.
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι .
  • Αλάτι , πιπέρι.
  • Ελαιόλαδο περίπου ½ ποτήρι του νερού.
  • Πριν τα βγάλουμε από το φούρνο (περίπου 10 λεπτά), προσθέτουμε από πάνω 250γρ. ανθότυρο ( προαιρετικά)
  • Τα ψήνουμε με κλειστή τη γάστρα στους 160- 180ο C για περίπου 5 ώρες

Καλή απόλαυση!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s