
Υλικά:
- 300γρ. βρώμη
- 200γρ. ζάχαρη καστανή ή καρύδας ή 250γρ. μέλι
- 20γρ. μπέικιν πάουντερ
- 5γρ. κανέλα και γαρύφαλλο
- 100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα ή χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 100γρ. cranberries
- 100γρ. σταφίδες μαύρες
- 100γρ. καρύδια σπασμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150ml γάλα bio 1,5%
- 3 αυγά και 2 ασπράδια
- 1 κ.σ. γιαούρτι bio 2%
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (staliaoliveoil)
Διαδικασία:
- Χτυπάμε τη βρώμη στο μουλτι πολύ καλά ώσπου να γίνει αλεύρι
- Στη συνέχεια χτυπάμε την καστανή ζάχαρη ώσπου να γίνει και αυτή σκόνη
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το bakin, τα αποξηραμένα φρούτα, τα μισά cranberries, τις μισές σταφίδες, τα καρύδια και το αλάτι
- Στο μουλτι προσθέτουμε το γάλα, τα υπόλοιπα cranberries, τις υπόλοιπες σταφίδες και πολτοποιούμε
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα από το γάλα ( σταφίδες + cranberries ), το γιαούρτι, τα αυγά και το ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε αργά το υγρό μείγμα μέσα στο στερεό ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να αναμειχθούν καλά
- Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20′ να σταθεί και να γίνει πιο παχύρευστο
- Ρίχνουμε το μείγμα μας σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40′ – 45′ στους 180ο
Είναι πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο, με μόλις 145 θερμίδες η μερίδα που σίγουρα θα απολαύσετε.
