κεικ βρώμης με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά:

  • 300γρ. βρώμη
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή ή καρύδας ή 250γρ. μέλι
  • 20γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5γρ. κανέλα και γαρύφαλλο
  • 100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα ή χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 100γρ. cranberries
  • 100γρ. σταφίδες μαύρες
  • 100γρ. καρύδια σπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150ml γάλα bio 1,5%
  • 3 αυγά και 2 ασπράδια
  • 1 κ.σ. γιαούρτι bio 2%
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (staliaoliveoil)

Διαδικασία:

  • Χτυπάμε τη βρώμη στο μουλτι πολύ καλά ώσπου να γίνει αλεύρι
  • Στη συνέχεια χτυπάμε την καστανή ζάχαρη ώσπου να γίνει και αυτή σκόνη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι βρώμης, την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το bakin, τα αποξηραμένα φρούτα, τα μισά cranberries, τις μισές σταφίδες, τα καρύδια και το αλάτι
  • Στο μουλτι προσθέτουμε το γάλα, τα υπόλοιπα cranberries, τις υπόλοιπες σταφίδες και πολτοποιούμε
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα από το γάλα ( σταφίδες + cranberries ), το γιαούρτι, τα αυγά και το ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε αργά το υγρό μείγμα μέσα στο στερεό ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να αναμειχθούν καλά
  • Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20′ να σταθεί και να γίνει πιο παχύρευστο
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40′ – 45′ στους 180ο

Είναι πολύ εύκολο, πολύ νόστιμο, με μόλις 145 θερμίδες η μερίδα που σίγουρα θα απολαύσετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s