eggs

Με 70 περίπου θερμίδες το ένα, 6 γρ. πρωτεϊνης, βιολογικής αξίας ανώτερης των γαλακτοκομικών, των κρεάτων και των φασολιών, 5 γρ. λίπους εκ των οποίων μόνο το 1,5 γρ. ανήκει στα κορεσμένα.

Γεμάτο με μέταλλα και βιταμίνες A, B12, B2, B9, B5, φολικό οξύ, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο. Με αντιοξειδωτικά πλούσια, σαν το σελήνιο, που συναντάμε στα φρούτα και τα λαχανικά και μετά απο 50 χρόνων μελέτες, το αυγό απενεχοποιείται επιτέλους από την εντύπωση ότι ανεβάζει την χοληστερόλη του αίματος. Χρησιμοποιείται σήμερα ως πρότυπο πρωτεϊνης για την αξιολόγηση της ποιότητας των άλλων τροφίμων και κατέχει πλέον στη διατροφή, τη θέση που του αξίζει. Την πρώτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s