
Με 70 περίπου θερμίδες το ένα, 6 γρ. πρωτεϊνης, βιολογικής αξίας ανώτερης των γαλακτοκομικών, των κρεάτων και των φασολιών, 5 γρ. λίπους εκ των οποίων μόνο το 1,5 γρ. ανήκει στα κορεσμένα.
Γεμάτο με μέταλλα και βιταμίνες A, B12, B2, B9, B5, φολικό οξύ, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο. Με αντιοξειδωτικά πλούσια, σαν το σελήνιο, που συναντάμε στα φρούτα και τα λαχανικά και μετά απο 50 χρόνων μελέτες, το αυγό απενεχοποιείται επιτέλους από την εντύπωση ότι ανεβάζει την χοληστερόλη του αίματος. Χρησιμοποιείται σήμερα ως πρότυπο πρωτεϊνης για την αξιολόγηση της ποιότητας των άλλων τροφίμων και κατέχει πλέον στη διατροφή, τη θέση που του αξίζει. Την πρώτη.