like apple butter

Έχει γεύση μαρμελάδας και υφή βουτύρου, απλώνεται σε φρυγανισμένο ψωμί, φρυγανιές ή κράκερ, πάει τέλεια στο γιαούρτι, μπαίνει σε γέμιση κέικ ή πασταφλώρας και γιατί όχι τρώγεται και μόνο του σαν γλυκό κουταλιού.

Χρειαστήκαμε μόνο 4 υλικά που ειναι βέβαιο ότι έχουμε όλοι στη κουζίνα μας:

  • 2,5 kg μήλα ( εμείς χρησιμοποιήσαμε κόκκινα, αλλά μπορεί να γίνει με όποια ποικιλία μήλων θέλετε )
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία:

  • Πλύναμε και καθαρίσαμε τα μήλα από τον πυρήνα τους ( κουκούτσια και κοτσάνι )
  • Τα κόψαμε σε κομμάτια
  • Τα τοποθετήσαμε σε βαθύ σκεύος
  • Ρίξαμε την κανέλα, το μπαχάρι, 1 κούπα νερό και μαγειρέψαμε σε χαμηλή θερμοκρασία για… 6 ώρες. Μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα μας και να αποκτήσουν την μορφή πουρέ

Ναι, είναι χρονοβόρο αλλά δεν μας θέλει από πάνω του, εκτός από ένα ανακάτεμα κάθε μισή ώρα περίπου.

Αφότου μαλακώσουν, πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ώσπου να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Το βούτυρο μήλου είναι έτοιμο και απίστευτα γευστικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s