dumplings

dumplings with spinach, parmesan & ricotta

Χρειαστήκαμε:

  • 20 στρογγυλά dumplings wrappers ή γιατί όχι… αν έχετε διάθεση φτίαξτε τα δικά σας homemade wrappers
  • 1 σκελίδα σκόρδου ( τριμμένο )
  • 230γρ. ρικότα
  • 100γρ. παρμεζάνα
  • 150γρ. φύλλα baby σπανάκι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα )
  • λίγο (3/4 tbspoon) θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 tbspoon φυτικό βούτυρο ( λιωμένο )

Διαδικασία:

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι, το αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύουμε, ρίχνουμε ελάχιστο νερό, σκεπάζουμε για 2 – 3′ , ξεσκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 – 2′ σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε την παρμεζάνα, την ρικότα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε 1 – 2 κ. απο τη γέμιση σε κάθε φύλλο dumpling ( στο κέντρο ) και κλείνουμε καλά τις άκρες, σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο με πιέτες.
  • Ψήνουμε για 10′ στον ατμό.

Διατροφικά:

Το κάθε ένα προσφέρει 75 θερμίδες , 0,2γρ. ζάχαρη, 4γρ. πρωτεϊνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s