balanced breakfast : granola

Our healthy and easy granola

Υλικά:

  • 2 κούπες βρώμη
  • 2 ίδιες κούπες σπασμένους ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα – καρύδια – φουντούκια – φυστίκια αιγίνης). Όλα μαζί ή κάποιο από αυτά, αρκεί να είναι ψητά και ανάλατα.
  • 1/2 κούπα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα φρούτα ( cranberry – βερίκοκο – ανανάς – δαμάσκηνο – μήλο – σταφίδες κ.α.) εμείς χρησιμοποιήσαμε μόνο cranberries
  • 1/2 κούπα λιναρόσπορο
  • 1/2 κούπα κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης ή βανίλια ή κακάο
  • 1 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο ελαφρύ φυτικό έλαιο

Διαδικασία:

  • Με bain marie ή σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, το μέλι και τη ζάχαρη, ώσπου να ενωθούν και να λιώσουν ( όχι να γίνουν καραμέλα )
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά ( βρώμη – ξηρούς καρπούς – αποξηραμένα φρούτα κτλ ) και ανακατεύουμε μεταξύ τους
  • Ρίχνουμε την υγρή καραμέλα καθώς και την κανέλα ή την βανίλια ή το κακάο στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολυ καλά
  • Στρώνουμε σε λαμαρίνα ή ταψάκι μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μίγμα έτσι ώστε να γίνει μια λεπτή στρώση
  • Ψήνουμε για 25′ περίπου σε μέτριο φούρνο ( 170ο) ώσπου να ροδίσει η γκρανόλα μας
  • Αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε σε μικρά κομμάτια
  • Αποθηκεύουμε σε καλά κλεισμένο μπολ έως και 10 ημέρες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s