Springtherapy part II : flowertime

flowermessage

Μπορεί να μην είμαστε ρομαντικοί. Να ανήκουμε στην κατηγορία που ουδέποτε είδαμε τους εαυτούς μας να ονειροπολούμε κάτω από ανθισμένες κερασιές. Μπορεί πάλι να ανήκουμε σε αυτούς τους ωραίους ρομαντικούς τύπους που κάθε στιγμή κι εποχή είναι μια ανθοφόρα άνοιξη.

Ή μπορεί να βρισκόμαστε κάπου ανάμεσα. Ενίοτε ρομαντικοί, ενίοτε αντιδραστικοί έως και αλλεργικοί στις μεγάλες δόσεις του ρομαντισμού. Σαν εμάς. Όπου όμως κι αν ανήκουμε – το λέμε με βεβαιότητα – δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας έχει ανανεώσει η άνοιξη ή να μην μας έχει αποσπάσει την προσοχή ένα λουλούδι. Όσο απρόσβλητοι από την γοητεία τους κι αν νομίζουμε ότι είμαστε.

Μπορεί ένα λουλούδι να αλλάξει την ημέρα μας ?

Ο Κώστας και η Μαρίνα Κόρακα, πατέρας και κόρη, οι δημιουργοί των αγαπημένων μας redboxdays και gardeninabox, σαν άνθρωποι που ζουν μέσα στα λουλούδια, μας είπαν χωρίς σκέψη, ναι. Κι εμείς αυθορμήτως, ναι λέμε. Απόλυτα επηρεασμένοι από την φιλοσοφία τους.

Με την δική τους διαφορετική συνταγή λοιπόν, βλέπουμε τα λουλούδια αλλιώς και φτιάχνουμε «κήπους» που με την σειρά τους, μας φτιάχνουν την ημέρα. Μικρούς, καθημερινούς, μερικές φορές ανθισμένους μέσα σε τέλεια κουτιά, καθώς δεν είναι απαραίτητο να έχουμε μεγάλους χώρους, πολλά χρήματα, χρόνο ή να ασχοληθούμε με την κηπουρική. Σας την μεταφέρουμε αυτολεξεί.

Για τους ίδιους ένα μπουκέτο λουλούδια στο βάζο του σπιτιού μας είναι απαραίτητο. Όσο απαραίτητη είναι και η μυρωδιά του πρώτου καφέ της ημέρας ή το κρύο νερό που θα ρίξουμε στο πρόσωπο μας για να ξυπνήσουμε . Γιατί εκείνες ειδικά τις πρώτες στιγμές της ημέρας, χρειαζόμαστε περισσότερο να νιώσουμε όμορφα.

Το ίδιο μπουκέτο στο τραπέζι μας είναι επίσης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σκεφτούμε πολλά. Να σκεφτούμε ότι η ομορφιά πάντα εμπεριέχεται στην απλότητα. Όσο απλή αλλά όμορφη μπορεί να είναι μια τουλίπα, που γέρνει πάντα προς την κατεύθυνση που είναι το φως. Όπως θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς.

Να σκεφτούμε ότι όσο είμαστε ζωντανοί εκπέμπουμε κι εμείς τα χρώματα μας, χρώματα που λαμβάνουν οι άνθρωποι γύρω μας. Όπως τα απαλά ή έντονα χρώματα που εκπέμπει ένα τριαντάφυλλο. Και αυτά συναισθήματα προκαλούν.

Να σκεφτούμε ότι οι ασσυμετρίες ενός μπουκέτου με τα φυλλώματα που πετάγονται, είναι αυτές που το κάνουν μοναδικό. Και όμορφο. Όσο μοναδικά είναι πιθανόν και τα δικά μας συναισθήματα. Όσο όμορφες είναι και οι δικές μας υπερβολές.

Να σκεφτούμε ακόμα ότι η φθαρτότητα μας είναι δεδομένη. Όσο φθαρτή είναι μια νεραγκούλα τώρα την άνοιξη στο βάζο μας, που υπήρξε όμως υπέροχα όμορφη και δοτική κατά την διάρκεια της ζωής της.

Making spring days. Αny time

Ίσως να μην μπορούμε να έχουμε λουλούδια κάθε μέρα . Μπορούμε όμως να έχουμε ένα κλαδάκι από δέντρο στο βάζο μας, ένα πράσινο ζωντανό στοιχείο, ένα γλαστράκι αρωματικό, ένα φυτό εσωτερικού χώρου, τα απίθανα pampas ή ένα μικρό κήπο από παχύφυτα σαν την φρέσκια ιδέα της Garden In A Box . που η απλότητα και το τέλειο σχήμα τους θα μας προσφέρουν κάθε στιγμή ηρεμία. Και όσο οι μέρες περνάνε και τα πράγματα θα αλλάζουν, αυτά θα παραμένουν σταθερά εκεί για μας.

Μια φορά στο τόσο να θυμόμαστε να παίρνουμε λουλούδια. Δεν χρειάζεται να είναι άνοιξη. Οποιαδήποτε εποχή, από οποιοδήποτε ανθοπωλείο, από την λαϊκή της γειτονιάς μας, από τον γωνιακό πάγκο του ανθρώπου εκεί στον δρόμο ή από το ξεχωριστό gardeninabox. Αρκεί που την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσουμε, που θα ρίξουμε νερό στο πρόσωπο μας , που θα φτιάξουμε τον καφέ μας, θα τους ρίξουμε μια ματιά. Άνοιξη θα είναι.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s