Our Μerry Christmas

Φέτος είναι όλα διαφορετικά. Παράξενα. Αλλά όχι λιγότερο φωτεινά. Είμαστε δικαίως οι περισσότεροι από μας, αγχωμένοι, φοβισμένοι, μουδιασμένοι και περισσότερο από ποτέ γκρινιάρηδες. Μπορεί να μη γελάμε, όμως στο σύνολο μας χαμογελάμε συχνά, κρατάμε ότι θετικό βγαίνει από αυτή την αρνητική εποχή και ελπίζουμε σε μια καλύτερη νέα χρονιά. Αυτόματος μηχανισμός άμυνας, επαναπροσδιορισμός αξιών, πρόοδος, ψυχανάλυση ή θαύμα των Χριστουγέννων, όπως και να το πούμε είναι απλώς Χριστούγεννα.

Christmas touch

Στολίσαμε. Και μάλιστα νωρίτερα, δίνοντας μεγαλύτερο μήκος σε μια εποχή που αγαπάμε. Ο καθένας στο στυλ που τον εκφράζει, minimal, παραδοσιακά, λίγο από όλα, πολλά από όλα, είδαμε έντονες τάσεις για eco friendly στολισμούς, καταπιαστήκαμε με κατασκευές, τυλίξαμε με λαμπάκια ότι τυλίγεται. Το απίθανο δε που συμβαίνει, είναι ότι όλα, ακολουθώντας μια ορισμένη αισθητική ή όχι, είναι όμορφα.

Σε μας φέτος συνέβη ότι και σε σας. Είχαμε χρόνο να ξεπακετάρουμε θησαυρούς χρόνων, κοροϊδέψαμε λίγο το παλιό μας γούστο, συγκινηθήκαμε κιόλας με κάποια ενθύμια πολύ παλιών Χριστουγέννων, ξεδιαλέξαμε, ακούσαμε απαραίτητα καθώς στολίζαμε Sinatra, Wham, Ρουβά και Βανδή (Wham άπειρες φορές) και έκτοτε νιώθουμε Χριστούγεννα.

Είχαμε και μια σκέψη. Θα ήταν πολύ όμορφο να ξεκινούσαμε τα Χριστούγεννα μας φτιάχνοντας καλοσύνη. Στα social media που είμαστε μέλη, υπάρχουν πολλοί οργανισμοί και ομάδες σπουδαίων ανθρώπων που θα μας κατευθύνουν πως να κάνουμε κι εμείς κάτι. Οτιδήποτε. Μπορούμε ας πούμε να αποχωριστούμε πράγματα που κρατάμε σαν ενθύμιο. Θα είναι τα καινούρια Χριστούγεννα κάποιου άλλου συνανθρώπου μας. Σκεφτείτε το.

Making hohoho

Tips δεν χρειάζονται για να φτιάξουμε Χριστούγεννα. Γίνονται αυτομάτως όμορφα όλα από μόνα τους αν υπάρχει λίγη καλή διάθεση και αφήσουμε τους εαυτούς μας να παρασυρθούν στο πνεύμα τους. Όπως και χαλιούνται όλα αντίστοιχα από την κακή μας διάθεση. Στο χέρι μας είναι. Κυριολεκτικά. Τα χέρια μας είναι αυτά που θα πράξουν καλοσύνη, θα διακοσμήσουν, θα φτιάξουν γλυκά, θα πάρουν τηλέφωνα να ευχηθούν, θα στείλουν μηνύματα, θα παραγγείλουν δώρα, θα αγκαλιάσουν.

Μπορούμε ωστόσο να πάρουμε ιδέες από την αγορά και να παρασυρθούμε κι άλλο! Πάντα χρειαζόμαστε κάτι νέο, μικρό, μεγάλο δεν έχει σημασία, έτσι για το καλό, σαν γούρι για το σπίτι μας, σαν ένα έξτρα χαμόγελο για μας.

Το Balance το έκανε, έψαξε και έφτιαξε μια λίστα με πράγματα που μας άρεσαν πολύ κι ελπίζουμε ότι θα αρέσουν και σε σας εξίσου.

Φέτος πιο πολύ από ποτέ, είδαμε λιτά αλλά όχι λιγότερο όμορφα πράγματα να προτείνονται στην διακόσμηση. Καθόλου τυχαία δεν φαίνεται να είναι η στροφή αυτή προς στο mimimal και eco friendly design. Μας μοιάζει σαν πολλαπλό μήνυμα.

Από τα οικολογικά και πιο όμορφα, συμβολικά όμορφα πράγματα, ήταν αυτό το Χριστουγεννιάτικο δάσος από κυματοειδές χαρτόνι που έφτιαξε η Julia @bildschoenesdesign. Κι όχι μόνο. Όλες οι προτάσεις και οι κατασκευές με το ίδιο ύφος που παρουσίασε, μας ενθουσίασαν. Ως συνήθως φάνηκε απίστευτα ευφάνταστη.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό είδαμε ένα άλλο δάσος. Ή μόνο δέντρα. Όπως το δει κανείς.

Ελληνικότατο αυτή τη φορά, εξ ου κι η περηφάνια μας, από μια εταιρεία που διαχειρίζεται ξεχωριστά υλικά κατασκευών, έχει αγάπη για τα φυτά και την διακόσμηση κι εμείς ανταποδίδουμε αγαπώντας πολύ τις πρωτότυπες κατασκευές της. Μιλάμε για την @greenery.gr που έχει έδρα της τα Χανιά, και αυτό είναι το πιο ζεστό τσιμεντένιο δάσος που έχουμε δει, διορθώνοντας την λανθασμένη άποψη για το ψυχρό που αποδίδει το minimal.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε πρωτιά στις προτιμήσεις μας, ένα χαρακτηριστικά Χριστουγεννιάτικο στολίδι, όπως αυτές οι χειροποίητες μπάλες που φέτος προτείνονται σαν το γούρι μας.

Γεμάτες ευχές ή με τα ονόματα των αγαπημένων μας, έρχονται σπίτι μας με τέλειο christmas gift box από την @2Κ1Ο Creations. Μια ιδιαίτερη επιχείρηση χειροποίητων αξεσουάρ στην Πάτρα από την πολύ δημιουργική και αγαπημένη @Katerina Kamisi όπου τελευταία, έχει ανοίξει τα φτερά της και πετάει σε όλη την Ελλάδα.

New arrivals alert! Τόσο εύστοχα λάνσαρε η B_bynadiaboule την καινούρια σειρά φυτικών κεριών της πρόσφατα. Και πολύ καλά έκανε. Γιατί Χριστούγεννα χωρίς άρωμα στο σπίτι, δεν γίνονται.

Δεν περιμέναμε και τίποτα λιγότερο. 4 αρώματα. Black Vanilla, Fig Lust, Pink Grapefruit, Blossom Cedar. Παρασκευάζονται στην Ελλάδα, γεμίζονται με το χέρι με τα ποιοτικότερα υλικά για να προσφέρουν την μέγιστη απόδοση αρώματος. Τα ανακαλύψαμε, με ένα κλικ στο wellb.gr και ανυπομονούμε να τα ανάψουμε.

Τα επόμενα μας κλικ είχαν ιδιαίτερο σκοπό. Κάτι σαν υπενθύμιση. Βεβαίως οι γιορτές αυτές δεν θα είναι ίδιες. Βεβαίως θα μείνουμε σπίτι. Βεβαίως θα είμαστε σε ρεβεγιόν 9 ατόμων ή και πολύ λιγότερων, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρουμε δώρα για τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας. Ή μακριά μας.

Γι αυτούς που είναι μακριά η ιδέα μας είχε ξεκάθαρη μορφή εξ αρχής και διπλό μήνυμα. Θέλαμε να στείλουμε ευχές αλλά και να φτιάξουμε τη διάθεση σε έναν πολύ αγαπημένο άνθρωπο που οι συνθήκες τα έφεραν έτσι και είναι μόνος. Υποθέταμε, ότι παρόλο που τα λέει όλα καλά, το δικό του σπίτι δεν είχε Χριστούγεννα. Κι είχαμε υποθέσει σωστά. Οι μόνοι άνθρωποι – σαν τον δικό μας – δεν πνέουν στο ίδιο christmas mood. Κι εσείς σωστά υποθέσατε. Λουλούδια στείλαμε και τον αφυπνίσαμε.

Κι ενώ εμείς είμασταν ξεκάθαροι στο τι ψάχναμε, μπερδευτήκαμε. Είχαμε τόσες επιλογές που δεν ξέραμε τι να διαλέξουμε. Μας κέρδισε η @fleria flowers της Nina Ioannidou τόσο για το όμορφο αποτέλεσμα των έργων της , όσο και για τις παροτρύνσεις της σε δημιουργικές κατασκευές. Διπλό το μήνυμα και το δικό της.

Για τα υπόλοιπα δώρα που είχαμε στο μυαλό μας, δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου. Ξέραμε που να στραφούμε. Εμπιστευτήκαμε το beauty on the duty. Το πιο ψαγμένο και καλοστημένο blog ομορφιάς.

Διαβάσαμε τον οδηγό που έφτιαξε και τουλάχιστον σε ότι αφορά τα δώρα περιποίησης για το γυναικείο φύλο, βρήκαμε, μάλλον βρήκε εκείνο για μας όπως πάντα, τις πιο έξυπνες ιδέες για δώρα. Για άλλη μια φορά Well Done @beautyontheduty

Στο επόμενα άρθρο τα κλικ μας στο διαδίκτυο θα ψάχνουν για τους εαυτούς μας. Σαν υπενθύμιση κι αυτά. Χωρίς διπλά ή τριπλά μηνύματα. Δεν υπάρχει λόγος να μην αγαπήσουμε εμάς, που αγαπάμε τους άλλους.

stay tuned…

Σχολιάστε